Fehér karácsony


A gyerekkor álma. Frissen hullott hó, séta a Tabánban a szürkületben, roppanó havon, a kandeláberek kalácsként foszló fénye, az ágakról huppanó hó zaja. A felmelegedéssel egyre valószerűtlenebbé váló álom. Csupán néhány helynek adatott meg még, hogy valóra váljék. Például Jeruzsálemnek, ahol Két Sheng / Gyuri örökítette meg az alábbi látványt:



A hóban szegény országok, mit tehetnek mást, a hóban gazdag országoktól kölcsönzik karácsonyi képeslapjaikat. Így tesz Kanada is, ahonnét novemberben kaptuk ezt az üzenetet:

Egy kanadai non-profit szervezetnek dolgozom. Gyönyörű képet láttam a blogjukon, amelyet szívesen használnék fel karácsonyi képeslapunkhoz. Megengednék?

Hát hogyne.



Hogy a kanadai The Centre of Israel & Jewish Affairs miért küld képeslapot karácsonyra, azt idén a legkákáncsomótkeresőbbek sem firtathatják, hiszen hanuka és karácsony napra pontosan egybeesett. S hogy az ökuménia még teljesebb legyen, én pedig éppen ma, az orthodox karácsony napján kaptam meg ezt a képeslapot Gyuritól, akinek a Centre egy köteg tiszteletpéldányt küldött belőle. Továbbküldöm hát én is olvasóinknak, amíg az ünnep tart.


Nincsenek megjegyzések: