De mit adtak nekünk a rómaiak?


Csernovic, Bukovina, Ukrajna, az Egyetem és az Eliezer Steinbarg utcák sarkán. Lásd még itt és itt is.



5 megjegyzés:

Tamas DEAK írta...

Én azon gondolkodom, hogy az ilyenekből Pesten miért van gyakorlatilag nulla? Semmilyen cégjelzés nincs semmilyen antiknak kinéző redőnyön, legalábbis ahol én járok rendszeresen.

Marguerite írta...

Egy lett ma.

Studiolum írta...

Nagyon szép. Tényleg érdekes, hogy Budapesten, amely a redőnygyártás központja volt, hogy eltűntek ezek, de hát valószínűleg épp azért, mert az utóbbi hatvan évben álltunk olyan jól, hogy lecseréljék őket, míg ahol jobban megállt az idő, ott nem. Szabadkán is épp most fedeztünk fel egy budapestit, ahhoz is az kellett, hogy a bolt a szibériai idő miatt lehúzza a rolót. Én nem tudtam lefotózni, mert vezettem, de a társaságból valaki csinált róla képet, ha megkapom, felteszem.

Marguerite írta...

Igen, ez így van, és van egy olyan sejtésem, is, hogy éppen mivel ez lehetett a redőnygyártás egyik régiós központja, talán emiatt is lettek olyan állami utódválllatok, amelyek aztán a hatvanas években sorra lecserélték a budapestieket. De már nem ért el olyan messzeire a a kezük, mint, a profitban sokkal jobban érdekelt korábbi magáncégeknek. Ilyeneket fényképeztem nemrég a napokban, csak megjelenésükben teljesen érdektelenek voltak. Viszont ezzel a történetleágazással már érnek valamit, ha beigazolódik, majd kiegészítem.

Tamas DEAK írta...

Anton Glaser, németes helyesírással és magyarra is fordítva Komáromban, a Jókai ulicán a templom mellett.