Filomena Moretti


Filomena Moretti 1973-ban született Szardínia szigetén. A sassari konzervatóriumban kitüntetéssel végzett. 1993 óta rendszeresen koncertezik (és nyer díjakat) Olaszországban és Franciaországban. Számtalan klasszikus szerzőt írt át gitárra. Az alábbi négy a nagy kedvecem.



Agustín Barríos: Una limosna por el amor de Dios (Alamizsna Isten szerelméért)



Francisco Tárrega: Recuerdos de la Alhambra (Alhambrai emlékek)



Isaac Albéniz: Asturias



Agustín Barrios: La catedral

4 megjegyzés:

Studiolum írta...

Érdekes látni, hogy ez a szárd lány, félúton az olasz és a spanyol kultúra között, milyen autentikusan játssza ezeket a spanyol darabokat, s ugyanakkor hiányzik belőle az a tragikum és súlyosság, ahogy maguk a spanyol gitárosok szokták játszani, inkább egy olaszos cizelláltság és dekorativitás hallatszik belőle: vesd össze mondjuk az Alhambrát Narciso Yepes súlyos és dinamikus Alhambrájával.

Rafael Balázs írta...

Bizony, itt valami csoda történik... mint a levegővétel, a révült pillantás, olyan ez a zene és játékstílus; a külső-belső figyelem magától értetődő; egyszerre megrázó és felemelő. Anyanyelv. Köszönjük.

Névtelen írta...

szondjak, hogy o sem amator!

http://www.youtube.com/watch?v=qxE6NCnr7vM&feature=endscreen&NR=1

Névtelen írta...

Már régen nagy kedvenc a hölgy. A Mezzo Tv-n évekkel ezelőtt többször és ismételve lehetett látni koncertjeit. Egyszerűen megáll a levegő meg az ész ahogy játszik!