Füst

Igor Podgornij: A tűz útjában a volgográdi területen

„Dov’è gran fuoco, è gran fumo”, ahol nagy tűz van, ott nagy füst is van, állapítja meg Paolo Giovio Odet de Foix emblémájának mottójában. Jól illusztrálják ezt azok a képek, amelyek az elmúlt hónapban jelentek meg az orosz városokról, s amelyekből mi is közöltünk néhányat itt meg itt. A Photopolygon portál a tüzek csúcspontján, augusztus 6-án hirdetett „villámversenyt” Лето и дым, „Nyár és füst” címmel. A beérkezett képek közül válogatunk.

Liza Zsickaja: A Moszkva folyó a Krími-híd felől. – A fotó a chongqingi nyitóképre emlékeztet. A füst éppolyan líraivá teszi ezeket a képeket, mint a Jangce párája azokat.

Vaszilij Makszimov: Zamoszkvorecse

Gyima Zverev: Moszkva, csatorna

Maksz Iszatov: A háttérben az osztankinói torony nem látszik

Jelena Csernisova

Kaprov: Szerpuhov városka


Szergo Ordzsonikidze: Micsurin-fasor

Kira Vigrivacs

Jelena Ignatyeva: Fecskék

Szergo Ordzsonikidze

Gyima Zverev: Metrópénztár

CryptoS

Gyima Zverev: A Napra lehet nézni

Gyima Zverev: Sötétség délben

Danyiil Litvinyenko: Vaszilij Blazsennij-székesegyház

2 megjegyzés:

mbm írta...

Az első kép egészen hihetetlen, nem evilági, először nem hittem, hogy valódi (az külön tetszik, hogy nem akar direkt borongós lenni). De van több nagyon jó kép is azok közül, amiket mostanában készítettek Oroszországban, azt hiszem, ezeket viszontlátjuk hamarosan.

Kálmán Dániel írta...

Ez a nyitókép tényleg elképesztő. Hosszas nézegetés után rájöttem, mire emlékeztet engem távolról, a többi két egyikével-másikával együtt: Beksiński poszt-apokaliptikus festményeire.