Electri city

Bumbónak szakmailag szeretettel

Aki már építkezett, tudja, milyen elképesztően leleményesek tudnak lenni a mesterek, ha gányolásról van szó. S az ősi székely iparosszentencia, „Így adta ki”, mindenre magyarázat- és lepelként szolgál.

A mallorcai villanyszerelőkhöz azonban még a magyar mesterek is elmehetnének tanulni. A mesterségnek ezt a felső fokát csak katolikus országban lehet űzni, ahol jut elég szent minden egyes vezetékre. A képek alapján minden különösebb etimológiai fejtegetés nélkül is megérthetjük az ingenio, zsenialitás és ingeniería, mérnökség szoros összefüggését.







Miserere nobis




Imitatio


À la recherche du temps perdu


Corpus

Azért a víz az úr


Fúga





Mellékszál

Gran reserva



Függőkert




Elektromos postaláda


Noli me tangere

Víz-gáz-villany, avagy a négy elem





Autopszia


6 megjegyzés:

Liang Sheng írta...

Lélegzetelállító képek. A kimeríthetetlen emberi fantázia kézzelfogható - ugyanakkor kézzel nem fogható! - bizonyítékai. Ha Isten valóban a részletekben lakik, akkor ez az Imitatio Dei legexplicitebb megnyilvánulása.

Érdekes, amikor ott jártam, ezek a drótok nem tűntek fel. Viszont a mai napig előttem vannak a vízórák, amelyek a város minden sarkán úgy takarják fel magukat, mint Babilon, a Nagy Szajha.

Marguerite írta...

http://1.bp.blogspot.com/_ktf1X5iMKS8/StTk2Y8luWI/AAAAAAAAFjY/2byRJ15Orgo/s1600-h/atlasz.jpg

nos, egy egész elméletrendszerem épült arra, hogy a buherálás a kádárizmus hordaléka, de az internacionális kontextus hatására ezt felül kell vizsgáljam. :)

Studiolum írta...

A kép nagyon jó, de a mediterrán lélek sokkal archaikusabb. Sehol se láttam, hogy antropomorf elem előtt keresztbevittek volna áramot-vizet-gázt.

anna írta...

többször felnyerítettem. például ahol postán érkezik az áram.

Unknown írta...

Bizony, hogy nálunk mindennek megvan a saját szentje, boldogult öregapám emlegette is őket sűrűn, amikor valamit csinált:).

G.d.Magister írta...

Nagyon jók a képaláírások! Jézus urunk milyen rutinusan elhajol a tamáskodó villanydrót elől... :)