Kellemes Szilvesztert


és boldog új évet! (Khuzsir, Bajkál-tó, Olhon-sziget, 1972)




6 megjegyzés:

rizikat írta...

Nagyon sok jót, Tamás, neked is. Mágikus, hogy bírtál ezekkel a képekkel célba találni?!

Studiolum írta...

Hát ha célba találtak, az a befogadónak köszönhető :) Minden jót Neked is, és sok szép utat közösen! Például akár ide, a Bajkálhoz is… (már dolgozom rajta)

rizikat írta...

Hú, nagyon csábító, és ha egy mód lesz rá, nem fogok ellenállni.

Gabor írta...

Én is sok örömöt és boldogságot kívánok az új évre.

De hadd legyen itt egy észrevételem a mozaikképekkel kapcsolatban. Értem a szándékot: jól áttekinthető, kiemeli a lényeget, gyors. De nem ideális arra, hogy sorban végignézzem az összes képet. Az egértologatás körülményes, hisz a kinagyított kép letakarja a mellette lévőket, könnyen kimarad valamelyik. Nem lehetne úgy, hogy egy képre való kattintás után már előre-hátra lehessen az adott mozaik képei között lépegetni?

Dorka írta...

Az új évben is mutass sok szépséget nekünk ezen a nem mindig-mindenhol szép világon...

Studiolum írta...

Dorka: Igyekszem! :)

Gábor: Szintén igyekszem. Ez egy egyszerű javascript, arra való, hogy az általam egy-egy posztban bemutatni vágyott sok tucat vagy akár sok száz képet ne kelljen egyesével felrakni, miáltal áttekinthetetlenné válnak, s amellett borzasztóan lelassítják a böngészőt; illetve hogy az egyes képek általam fontosnak tartott részleteiből egy olyan kompozíciót állítsak össze, amelyik első látásra önmagában is sugall egy alapvető benyomást. De értem a problémát, és ez egy jó ötlet. Próbálom kitalálni, hogyan lehetne megcsinálni az adott javascript-kereten belül. Akinek informatikus olvasóink közül van ötlete, mondja!