Úton


Amikor ezt olvassák, mi Wang Weijel valahol erre járunk, úton Galícia felé. Hétfőn érkezünk, s nem biztos, hogy addig internet közelébe kerülünk. Ha igen, írunk is, válaszolunk is.

Kassa

Homonna

Bártfa

Varannó

Krakkó

a képek forrása: Sáros László – Váli Dezső: tanú ez a kőhalom – this cairn is witness today,
Budapest: Új Mandátum kiadó, 1993

6 megjegyzés:

G.d.Magister írta...

S miért mentek Halicsba, ha nem vagyok indiszkrét?

G.d.Magister írta...

Videor mihi indiscretus fuisse.

Studiolum írta...

Félreértesz, o mi Magistre. Egyszerűen csak arról van szó, hogy mindössze egyszer jutottunk internet közelébe, s akkor is épp csak annyira, hogy elolvassuk az üzeneteket, de válaszra már nem futotta az időből.

A galíciai út apropója az volt, hogy Wang Wei onnan Palmáról szisztematikusan térképezi fel Kelet-Európát, s most erre a vidékre került a sor. Sok itteni 19-20. századi szerzőt olvasott, és kíváncsi volt a vidékre. Kelet- és Nyugat-Galícia, azaz a mai Lengyelország és Ukrajna határáról ugyan útlevélproblémák miatt vissza kellett fordulnunk, de ami késik, nem múlik.

G.d.Magister írta...

Útlevélproblémák?? A 20. század még nem ért véget, úgy látszik (s az egykori SZU területén még egy darabig nem is fog). Egyébként meg jó utazást nektek.

Studiolum írta...

Nagyon köszönjük! Így legalább több idő maradt Lengyelországra, s a Galícia-túra Brünn felé fordulva Monarchia-kerüléssé alakul át. Ősszel majd ismét nekifutunk a keleti résznek, reméljük több szerencsével.

Studiolum írta...

teszt