Két év kert


Kata, mint minden évben, most is felrakott egy csokrot, nyolcvankilenc képet az elmúlt év kerti fotóiból. Nézzenek bele. Találomra is rákattinthatnak a nagy mozaik egy-egy kockájára, de ha szabad javasolnom, érdemes a legelső képet, a kis japán juhart és a vörös liliomokat felnagyítani, és aztán engedni, hogy a jobboldali kezecske vezessen tovább képről képre. Akkor kicsiben átélhetik azt, amit mi éltünk át egy év leforgása alatt a kertben.

Tél

Tavasz



Nyár

Ősz

Tél

Ha az ember sok éven át együtt él a kerttel, nemcsak a kertet látja évről évre gyarapodni, hanem az évszakok számát is. Hiszen a kikelet egészen más időszak mint a húsvéti magnóliavirágzás, a rózsákba öltözött júniusi kert mint a lusta, párás augusztusi dzsungel. Egészen önálló évszak a fák színesedésének két hete,  amely élesen különbözik az egyre hosszabb deres, de még langyos őszvégtől. És még az az abszurditás is értelmet kap, hogy miért tél közepén kezdődik az új év, hiszen az évet lezáró havas elpihenést össze sem lehet hasonlítani az évet kezdő fagyos, jeges, embert-állatot meggyötrő téllel, az év leghosszabb szakával.


A tavalyi év ünnepélyes lezárásával együtt az új évre is programot hirdetünk. A Kertbarát Magazin még tavaly év végén kérte fel Katát, hogy írjon cikksorozatot a kertről a lap minden idei számában. Az első szám már meg is jelent. A többinek a terve Kata kerti blogjában olvasható.


6 megjegyzés:

anna írta...

megyek az újságoshoz.

Studiolum írta...

…míg el nem kapkodják!

Névtelen írta...

Mester, úgy veszem észre, a változó évszakok szépségeinek szemlélése szokatlanul elérzékenyültté tette. Persze a fotók ezt indokolják is.

Studiolum írta...

Todas as cartas de amor são
Ridículas.
Não seriam cartas de amor se não fossem
Ridículas.

(Pessoa)

ÉvaZsuzsanna írta...

Csodás! Azon gondolkoztam, hány órából áll egy napjuk? Ilyen szerteágazó tevékenységeket ilyen színvonalon végezni igazán bámulatra méltó!

Studiolum írta...

Kettőnknek már negyvennyolcból…

Nagyon köszönjük, de mi sajnos nagyon látjuk, mennyi mindent nem tudunk elvégezni…