Exemplum

Nagyon meghatott ez a virág, amelyet nap mint nap láttam Pucónban.


Törékeny makacssággal hajtott ki a beton egy alig észrevehető repedéséből.


Ez az erő és kitartás olyan volt, mint egy példázat. Szembenézni a nehézségekkel, fölébe kerekedni az ellenséges környezetnek, és a szüntelen küzdelem közepette semmit sem veszíteni szépségéből, frissességéből és életöröméből.

Jó embléma lenne belőle.

5 megjegyzés:

. írta...

ezt tegnap találtam, januári hóban a magyar kikerics.
Ónodi Miklós fotóblogjában

Köszönöm Juliának a fotót!

Studiolum írta...

Köszönjük a kikericset! Szépen rímel a chilei florcitára a világ túlfelén.

sat. írta...

Fületelke összedűlőben lévő erődített erdélyi szász templomát bizonyos Fülöp /fulop57 képei közt talátám egy fényképgyűjteményes oldalon, pontosabban e kapcsolósoron: http://www.panoramio.com/photo/23765510
A helységról adatok találhatók a wiki különböző nyelvű oldalain is /a németen kívül az angol és az eszperantó nyelvű is figyelmet érdemel.
Köszönöm a figyelmeztetést a pontatlanságomra /má' pótolám a hiányzó forrásmegjelölést, linket a kép alatt is az utó béjeddzésbe') és a szép virág képét + a Radnóti infókat is.
Minden jót kívánva maradok tisztelettel
stb.

Studiolum írta...

Nagyon köszönöm, Tibi! Gyönyörű és megrázó a kép. A templomban még akkor jártam huszonéve, amikor teteje is volt, sőt szászok is a tető alatt. Azóta Szászföldön – de az erdélyi magyar szórványban is – járva sajnos azt látom, nem ez az egyetlen templom, amelyik így pusztul el.

jel írta...

Rozmann Ágnes plakátterve 2004-ből