Český Krumlov, harmadszor

Cseh tükör Mihály arkangyallal
Először, amikor tavaly nyáron Wang Weijel Český Krumlovba készülve beszúrtuk ide a város háromdimenziós műemléktérképét.

Másodszor, amikor Gergőék mentek utószilveszterezni, s kocsmatérképet készítettünk számukra és saját utunk képeivel lelkesítettük őket.

Harmadszor pedig most, amikor végre sikerült időt szakítanunk rá, hogy a Gergőék által felderített kocsmákat is beledolgozzuk a térképbe.

Azért még most sincs késő. Český Krumlov amúgy is ősszel a legszebb.

Český Krumlov, kocsmatérkép 2008
a) Krčma V Šatlavské ulici (Horní 157) Menü: 160 CZK leves, főétel, bőséges vadas hús knédlivel, desszert. Sörindex: Budvar világos 12° korsó 25 CZK, csapolt barna is. Hangulatos pince, több külön teremmel, középkori látványtárgyak, felszolgálók korhű ruhában. Látványkonyha (22-23-ig van nyitva), grillezett húsok. 24 főre tudtunk előre foglalni. Ajánlott.

b) Švejk Restaurant (Latrán 12 vagy Zámecké schody 12, mert a kettő elágazásánál áll, H-V 10.30-22) Gergő Kedvence. Emeleti két nagy terem, hajópadló, fa asztalok, két kisebb külön terem is. Jó konyha, bőséges adagok. Sörindex: Pilsner korsó 29 CZK. Csapolt barna (rigó is). Magyarországról e-mailben tudtunk asztalt foglalni 22 főre
à la carte vacsorával. Nagyon-nagyon kedves és türelmes felszolgáló lányok. Az éttermet teljes egészében átrendezhettük (és át is rendeztük). Nyitva 22-ig, mi majdnem 23-ig maradtunk. Ajánlott ??? merthogy:

Update: Alma írja: Ahol átvertek szemrebbenés nélkül, az a Švejk. Aranyos kislány, mosolyogva. Emelt pohárszám… szervizdíj felszámolása… Ja és tele volt a helyiség magyarokkal. Biztos jól taroltak.
Sic transit gloria mundi.

c) Hospoda Na louži (Kájovská 66, H-V 10-23) Teljesen megmaradt 1932-es berendezés, porcelán söralátétek. Sörindex: Eggenberg korsó 25 CZK. Sörkorcsolya: pirítós márványsajt-szerű krémmel. Specialitás: vadas knédlivel (Svičková na smetaně). Megjegyzés: ottjártunkkor a pincér otromba volt, de a hely annyira hívogató, hogy nagyon reméljük, már más szolgál fel.
Ajánlott.

d) Hospoda U Báby („A Banya fogadója”, Rooseveltova 66, H-Szo 16-23, V zárva) Egyetlen „hosszúasztalos” reneszánsz tér, kandallóval. Specialitás: füstölt csülök friss tormával, állítólag a legjobb Csehországban, ahogy állítólag a csapolt Pilsner Urquelljük is a legjobb Krumlovban. A helyiek is ide járnak.
Ajánlott.

e) Barbakán (Kaplická 26, H-V 11-24) Teraszáról nagyszerű kilátással, nyílt tűzön készült ételekkel. Specialitás: „hermelín” (grillen sült camambert). Kutyáknak külön étlap. Sör: fekete Kozel. A tulajdonos felvidéki magyar, és a legtöbb pincér is beszél magyarul.
Ajánlott.

f) Hospoda 99 (Vezní 99, H-V 10-22) Két kandallós terem, hangulatos érett sárga falakkal, fagerendás belső tér, fa asztalok és padok. Sörindex: Pilsner korsó 32 CZK. Csapolva még Gambrinus és Eggenberg (utóbbi csak papíron volt igaz). Nyáron hatalmas terasz, gyönyörű rálátással a városra. Kedves pincérlány.
Ajánlott.

g) Hotel Barbora (Široká 89) Nyáron hatalmas terasz. Sörindex: Budvar korsó 30 CZK. Hangulatos megvilágítás, nagyon kedves idős pincér. Hagyományos cseh konyhával hirdeti magát, de ételeket nem próbáltunk.
Ajánlott.

h) Krumlovský mlýn (Krumlovi malom, Široká 80, szinte szemben a Barborával) Az egykori vízimalom, épült az 1300-as években, jelenlegi formájában 1850-ben. Halételek! Szinte minden helyi Eggenberget csapolnak. A földszinten történelmi motorbiciklik múzeuma (a két tulajdonos gyűjteménye) és kis régiségkereskedés. Nagy külső terasz a folyó partján. Ajánlott.

i) Pivovar Eggenberg (Eggenberg Sörgyár, Latrán 27) Étterem és sörbemutatóterem az egykori sörgyári hűtőkamrában. Az 1560-ban alapított sörgyárban hétféle sört főznek: Eggenberg Kristian 8º, Egg. Světlé Výčepní 10º, Egg. Světlý Ležák 12º, Egg. Tmavý Ležák 12º (barna), Egg. Petr Vok 12º (csak üveges), Egg. Svetlý Kvasnicový Ležák 12,5º (szűretlen). Specialitás: pacalleves (dršťková polévka). A pincében a helyiek által látogatott sörkimérés elvitelre, a leghagyományosabb a városban. Ajánlott.

j) Hotel Zlatý Anděl, Restauráce Don Julius (Námĕstí Svornosti 10-11, azaz a főtér) Három nagyon jól kialakított terem. Az elsőben működő kemencével, fent kisvasút fut körbe, a bárpult egyes székei motorbicikli-ülések, a falakon jó képek, a festett sokágú fa levelei különféle papírpénzek. A második terem az első folytatása, egy régi kockásabroszos kisvendéglő és egy borospince keresztezése, igen jól eltalálva. A különterem falára körben a főtér házait festették. Sörindex: Budvar korsó 35 CZK, csapolt Eggenberger is van. DE a sört vonal alá csapolták, s amikor szóvá tettük, az amúgy sem kedves pincér fel volt háborodva. Kár érte (csak ezen múlt, hogy a 24 fő nem ott vacsorázott), mert a hely amúgy nagyon jó. Reméljük, a pincér azóta már felmondott, úgyhogy
feltételesen ajánlott.

Update: Lyelena Koópturisztova szerint a pincér már felmondott, és most jóarc fiatal srácok csapolnak, pont ahogy kell, részletek a kommentben. Ha tényleg így van, akkor a Julius lett Krumau egyik legjobb helye. Nagy hír ez! Ennek örömére be is tesszük ide a főtér képét, amelyen a műintézmény felőlünk nézve nagyjából a Szentháromság-oszlop mögött látható.

Český Krumlov, főtér
k) Pension Kristinka (Dlouhá 94, H-V 10-22) Boltíves pinceszerű terem a földszinten, két oldalról lehet bejönni, a folyó felől mintha egy szikla repedésébe kellene bemenni. Sörindex: Budvar világos/barna korsó 40 CZK. Hatalmas cipóban sűrű káposztaleves, a knédlis ételek itt voltak a legfinomabbak, tócsni (sör mellé nagyon jó). Perec az asztalon (vigyázat, felszámolják!) DE a tulajdonos (?) nem túl barátságos, és nagyon oda kell figyelni a számlára. Velünk az egész hétvégi sörfogyasztást ki akarták fizettetni, de résen voltunk.
Feltételesen ajánlott.

l) U Malého Vítka (Radiční 27, H-Szo 9-23, V 9-22) Szépen, szellemes cseh stílusban berendezett hotel és étterem. Specialitás: csülök, ahogy Ciprián szereti (uzené koleno pavlouka Cypriána) és grillezett oldalas kukoricával (grilovaná krkovice). Barna Eggenberg. Felfedezésre vár.

m) Restaurace U hroznu (Námĕstí Svornosti 2, azaz a főtér, H-V 11-22) Itt csak sört ittunk, de láttuk, hogy specialitásuk az egész tányért beborító bécsi szelet krumplival 99 koronáért.
Felfedezésre vár.

n) Restaurace Maštal (Námĕstí Svornosti 2, azaz a főtér) Reneszánsz ház belsejében, hangulatos pincével, udvaron teraszokkal. Csak benéztünk, nem ettünk itt, de ígéretesnek tűnt.
Felfedezésre vár.

o) Restaurace Bohemia (Kájovská 64) Azelőtt ez volt a Hospúdka U Josefa, egy jó helyi jellegű söröző, kicsi de jó konyhával, sörfalatokkal, Plzeň sörrel. Most, hogy átalakult,
felfedezésre vár.

Kérünk mindenkit, aki ennek a sörvezetőnek hasznát vette, hogy tudósítson minket a változásokról és az általa felfedezett újdonságokról, amit előre is hálásan köszönünk a közönség nevében.

Update: Gyűjteményünk „Český Krumlov, éttermek” címmel felkerült a Startlap ceskykrumlov.lap.hu listájára, ahol sok más jó linket is talál, aki az utazást fontolgatja. Ne habozzon.


39 megjegyzés:

Névtelen írta...

szépen végigittátok krumlovot....

Studiolum írta...

meg ettük is, ne kisebbítsük a dolgot.

Azért itt összehasonlíthatatlanul könnyebb volt megcsinálni a Gyöngéd barbárok Nagy Szlalomját, mint Prágában. Igaz, itt sem értünk a végére. Úgyhogy alighanem lesz még Negyedik Kiadás is.

Alma írta...

Kedves Mindenki -aki olvassa, használja.
Cesky Krumlov. Kocsmatérkép- nagy poen. Jól használható utmutató.
Svejk.. sajna átvernek- emelt pohárszám.. serviz díj felszámolása. Csak óvatosan..ja és vannak jobb helyek is. Alma

Studiolum írta...

Hálás köszönet az infókért, átvezetjük őket. De melyek azok a jobb helyek? Neveket, adatokat, kritikát!!!

Alma írta...

Hali.

Ahol átvertek szemrebbenés nélkül az a Svejk. Aranyos kislány mosolyogva. Ja és tele volt a két helyiség magyarokkal. Biztos jól taroltak. Ahol istenieket lehet enni , inni jó áron az a Eggerberg Formanka -kiskocsma a gyár bejáratánál. Alma

Studiolum írta...

Megnyúlt pofával, lehullott állkapoccsal, köszönettel, betoldva. Fordítottuk az angol változatnak is, hadd tudják meg a tizenmilliónál is többen, hogy múlik el a világ dicsősége.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Mi tavaly március közepén és október elején jártunk Krumlove-ban :)
Mindkét alkalommal a Don Julius volt az egyik kedvencünk. Most nagyon jóarc fiatal srácok voltak a pincérek és jól csapoltak, nem vertek át! Októberben is 4 napot töltöttünk Krumlove-ban (émmárcsak ígyhívom :) és a amikor második napon bementünk a Juliusba "reggelizni", a srácok csak intettek a kezükkel, hogy "akkor ugy 6 korsó Budvar", mi biccentettünk meg persze mosolyogtunk széles szájjal és már hozták is. Persze minden napon RENDESEN fogyasztottunk mindenhol :)))
Mi egyébként soha többet nem megyünk Prágába, legutóbb 2007-ben nagy csalódás volt. Na ott taplók csak igazán a pincérek a lrgtöbb helyen! Ebben a kis ékszerdoboz városban viszont mindenki mosolyog, kedves, aranyos, viszonylag olcsó minden és gyönyörű a környezet!
Krumlove-ban kedvencünk volt még az Eggenberg (jó arc ott is a pultos), a Barbakan és még sok. Szállás között a Traveller's Hostel és a Margarita Panzion. A kis főtéren pedig van egy reggelizős önkiszolgáló + cukrászda, ahol issssssteni majonézes salik, szendvicsek, felvágottak vannak (másnaposan tutti befutó :) meg van finom kávé, tea és természetesen még sör is!

Üdv
lyelena koooóóópturisztova

Studiolum írta...

Hopp, már be is toldottuk a Juliust, nagyon örülünk a jó hírnek, köszönjük, és még sok ilyet! Mindjárt teszem be az angolba is, hadd tudják meg a népek. A főtéri önkiszolgáló melyik? (mondjuk a most beszúrt kis képen vagy a térképen nagyjából hol van?)

Névtelen írta...

Az "önkiszolgáló" a Namesti Hornostin van, ha az Ulica Horni-ról érkezünk, akkor a kis térre beérve bal felé fog esni, egy szálloda szomszédságában, aminek most nem jut eszembe a neve. Amúgy nagyon tetszik az is és nosztalgiát ébreszt az emberben, hogy "cédulás" rendszer van :) Bemégy, kapsz cetlit és amit eszel-iszol, azt távozáskor kell kifizetni a kijáratnál. Rengeteg nagyon jó saláta van, friss pékáru, sütemények a cukrászdában, friss tea-kávé (tán még ser is) és kényelmesen le lehet ülni. Talán délben menza is van, de azt még nem próbáltuk. Márciusban a Roosveltova utcában laktunk, én minden reggel felkeltem 8 körül csatak másnaposan és elzarándokoltam reggelizni, vittem a többieknek is persze. Az oda-vissza séta és a kaja teljesen helyre vágott! Októberben pedig a tér mellett laktunk a Traveller's-ben és akkor pedig végképp kihagyhatatlan, hiszen ott van szinte szemben.
Ja, ajánlom még a Traveller's "disco"-ját is :) Füstgép, művirág, 80as zenék, ... pár fini sör és tiszta időutazás :)))
Az Ulica Latran sörgyár felé eső részén pedig van egy "ágynemű áruház", ahol Moha és Páfrányos meg Kisvakondos ágynemű kapható ... műkedvelők figyelmébe :)
IMÁDOM KRUMLOVE-OT!
Üdv
Lyelena Koooóóópturisztova

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!
Örömmel tudatom, hogy március 12-15. között (persze, ha az Égiek is úgy akarják) újra Krumlovba látogatok 10ed magammal. Újra Villa Margarita a Roosveltovában, de most is még ott nem járt barátokkal érkezünk, hogy ők is megtudják, mi is a csehszlovák mennyország :)))
Azúj tapasztalatokkal utána rögvest jelentkezem ... addig meg ezerrel diétázom, mert napi 10 sör ... hhháááát ... tudjátok ...
Jajajaja!!!
Ha valaki Budapesten vagy környékén él, és olthatatlan késztetést érez, hogy eredeti, fincsó cseh sert igyon, akkor irány a XIV. kerületben az Adria sétány:
http://www.deluxe.hu/cikk/20080825/cseh_sorteszt_2_bernard_kelt_krusovice_muscater_radegast_bud_super_strong_kozel/

Pusszantás
lyelena kópturisztova

Névtelen írta...

Itt a link mégegyszer, mert nem látszott:

http://www.deluxe.hu/cikk/20080825/cseh_sorteszt_2_bernard_kelt_
krusovice_muscater_radegast_bud_
super_strong_kozel/

Studiolum írta...

Hálás köszönet! Beteszem linkbe is a cikket, hogy egy kattintással elérhető legyen. Tényleg nagyon ígéretes. Csekkelni fogom, megvan-e még, és ha igen, mit most a felhozatal.

Jó utat, ha addig nem találkoznánk virtuálisan, és izgatottan várjuk az újabb tapasztalatokat: a régi helyek aktuális tesztjét, meg az új felfedezéseket. Műintézmény nevét kérjük mindenütt, hogy egyértelműen fel tudjuk rakni a térképre!

Névtelen írta...

Ígérem, lelkesen és pontosan fogok jegyzetelni :)
Januárban vásároltunk a boltban (meg karácsonyi ajándékot is onnan vettünk :) és elég klassz kis szortimentjük volt/van: pl. Krusovice 0,5 világos, barna; Bernard világos, félbarna, barna; Starobruno világos, félb., barna; Saris barna; Kelt világos; Smadni Mlyn világos (ha jól írom); BUdweiser világos, barna; Primátor világos, barna; ... mind-mind eredeti "csehszlovák" ...
Egészségünkre!

Üdv
lyelena kópturisztova

Névtelen írta...

... meg Kozelek, Radegastok, ...
üdv
lyk

Névtelen írta...

Sziasztok :)

Reggel indulok Krumlovbaaaaaaa ... khmmmm ... igeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ígérem, szorgalmasan jegyzetelek és amint hazaértünk (vasárnap), részletesen beszámolok az aktuális helyzetről!

Üdv
Lyelena Kópturisztova

Studiolum írta...

Jó utat, és várjuk, várjuk!

boribon írta...

Sziasztok!
Mi is leteszteltünk néhányat a felsoroltak közül, összegezve közöljük a tapasztalatokat:
l) U Malého Vítka: Mi felfedeztük, és szuperjó és olcsó hely. Hátul külön nagyterem a nagyobb társaságoknak, hosszú asztalokkal. Szép brites udvariassággal beszélő pincérfiú, jó kaják, szóval érdemes kipróbálni. Élő zongora, jó hangulat, csak sajnos hamar bezárt, mi maradtunk volna még.
Hospoda Na louži: Nagyon jó knédlis ételek, olcsón, nagyon finom Eggenberg (itt éreztük a legfinomabbnak a városban), viszont még mindig nagyon bunkó, rendmániás és türelmetlen pincérek.
Švejk Restaurant: A mi kedvencünk is ez a hely volt. Otthonos, kedves, nem drága, minket nem vertek át, leszámítva, hogy egyszer buta módon nem kértünk köretet, mert alapvetőnek gondoltuk, így nem is kérdezték, de nem is hoztak. Délutáni teázásra-forraltborozásra ugyanúgy alkalmasnak bizonyult, mint éjszakána nyúló kártyapartira. Még a lánc egy másik helyszíni változatát is kipróbáltuk, a Ceske Budejovice-i Svejket, és nem csalódtunk...

Studiolum írta...

Nagyon köszönjük, mindjárt be is tagolom az infókat a megfelelő helyekre.

Nem tudom, meddig fogják még a tulajok tűrni a Na louži pincéreit. Ezért lenne jó, ha a konjunktúra egy fél évre alább hagyna Krumlovban, az egy kicsit kipucolná az ilyen helyeket.

A Svejk-hálózattal nekünk is jó tapasztalataink voltak másutt, a brnóiról írtunk is itt: http://wangfolyo.blogspot.com/2008/10/svejk-brnoban.html.

Névtelen írta...

Sziasztok, tudnátok segíteni az emlegetett reggeliző helyet megtalálni a térképen, mert az alábbi leírás alapján nem sikerült:

"Az "önkiszolgáló" a Namesti Hornostin van, ha az Ulica Horni-ról érkezünk, akkor a kis térre beérve bal felé fog esni, egy szálloda szomszédságában, aminek most nem jut eszembe a neve."

Holnap után megyek Krumlovba, nem szeretném kihagyni :)

Köszi!

Studiolum írta...

A szerző valószínűleg a Horní („Felső”) utca nevét vitte át a Svornosti („Egyesülés”) tér nevére, így lett a zutóbbiból Hornosti…

Szóval ha a Horní utcán – Krumlov gyakorlatilag egyetlen megközelítési pontján – besétáltok, a főtér lesz a Svornosti, és az önkiszolgáló ezek szerint ott van mindjárt balra, bár furcsa, hogy nem emlékszem rá. A szálloda a hotel Zlatý Anděl lesz, a térképen (j).

Az életmentő infóért cserébe ha bármit megtudtok az önkiről vagy bármelyik más régi vagy új helyről, írjatok!!!

Névtelen írta...

Köszönöm, és természetesen nyitott szemmel fogok járni új infok reményében!

Üdv

Petrus Augustinus írta...

Múltba révedő legitimistáknak: Krummau an der Moldau. :-)

Viggen írta...

Udvozlet CK-bol, kocsmaterkep frissites alatt. Udv, Gergo

Studiolum írta...

Remek, várom! És egy sört az egészségemre!

nassas írta...

Szevasztok,
van valami hír a Na Louziról?
Május elején oda tartunk egy 10 fős baráti körrel, de ha olyan tuskó a személyzet (vagy csak a pincérek?) akkor meggondolandó.
A Svejkben lehet esténként egy nagyobb társasággal zsugázni még most is?
Kösz előre is, ígérem, mint jó kohász, szakemberként írok majd az élményekről.
Üdv mindenkinek!

Viggen írta...

Na Louziban kedvesek voltak velünk, talán azért is mert a pincérlánnyal előző este egy kocsmában (Hotel U Malého Vitka) ittunk és énekeltük Karel Gottot.
Volt még egy srác felszolgáló, de ő is normális volt.
Hangulatos belső rész, tele italozó vidám emberekkel, folyton pörgő pincérek, 3 féle cseh csapolt sör, egyszerű cseh kaják. 10 főnek már érdemes lesz mindenhol előre foglalni estére.

Névtelen írta...

Na Louziban nem túl beszédes a pincér, de kitűnő és gyors a kiszolgálás. Vasárnap este élő zene (amolyan cseh sramli) ami fokozza a sörivó kedvet. Kitűnő design, kitűnő hangulat.
Malého Vitka valóban remek. A pincérfiú kitűnő angolsággal beszélget. Miután megtudta, hogy magyarok vagyunk egyre több magyar szót használt. Sajnos nincs csapolt barna. A kaja finom volt (knédli vadas, cseh fűszerezett gombás gnocchi), a világos sör is bíztató.
Malého Vitkával szemben viszont a Pod Radnici (?) nem kápráztatott el. A féleszű pincérnő: barna sör helyett világosat hozott, és nem volt hajlandó - csak miután a főnöke engedélyezte - gyerekadagot kihozni, annak ellenére, hogy az étlapon föl volt tüntetve. A sörből hiányzott a buborék és vonal alá csapolták. A kaja erősen közepes. Nem ajánlom.
A blog viszont elsőosztályú és rendkívül nagy a gyakorlati haszna. Köszönjük!

Névtelen írta...

Az előző bejegyzés aktuális folytatása:
Krčma V Šatlavské ulici - ban voltunk ma többek között. Minden jól indult, a hely kellemes, középkori hangulatot felidéző berendezéssel, zeg-zugos, izgalmas terekkel, a felszolgálók kedvesek, de nem korhű ruhában vannak. A fokhagymaleves cipóban nagyon finom és az egyszerűség kedvéért egy kétszemélyes tálat rendeltünk, ami pazar látványt nyújtott, sokféle hússal, héjában sült krumplival, mustárral, tormával. Valóban minden tökéletesen indult, 10/10-re értékeltük a helyiséget és a kaját is, és jól számoltuk a kétszemélyes tál bőségesen elég volt a két kislányunkkal. De hát semmi sem lehet tökéletes: az egyik hús - mitagadás - büdös volt. Kár érte. Most csak erre az utolsó szagra tudunk emlékezni.

Don Julius - itt is megfordultunk ma. A legszebb és legötletesebben berendezett belsővel, hihetetlen jó hangulatú, kedves kiszolgálás, de a szokottnál lényegesen húzósabb árakkal. A kisvonat szalad körbe. Eggenberg fekete 45 czk, a kaját nem vállaltuk be az árak miatt, pedig az étlap kiváló konyhát sejtetett.

Studiolum írta...

Nagyon köszönöm! Most épp Wrocławban vagyok, de izgatottan várom a további krumlovi híradásokat, és amint hosszabb időre gépközelben vagyok, átvezetem őket. Ó, Krumau, lassan megint fel kell keresselek.

zotyo58 írta...

A Satlava nevű "étteremben" történt velünk. Első nap a korsó 65 KCs, hát istenkém drága a hely. Második nap

történt a banánhéj, amin elcsúsztak, 1,5 dl kóla 55KCs ( 3600Ft / liter ). Ekkor fogtunk gyanút, hogy itt valami

nem stimmel. Kértük az étlapot, az nem volt, itallap az sincs. Fizessünk, majd holnap szerzünk egyet.

Harmadik nap, sikerült elkérni egy betérő vendégtől az étlapot, ki akarták tépni a kezünkből, de nem adtuk,

lefényképeztük. Kóla 25, sör 35 az étlap szerint. Jött a fizetés ideje, megint 65 Kcs a számla, na elővéve az

étlap, reklamálás, a csoportoknak más az ár !!!!!! Nem 35, hanem 65, mert csoport vagyunk. Behoztak egy

nyomtatott árlapot, amin sem a cég, sem dátum semmi nem volt, na azt is gyorsan lefényképeztük. Sajnos a

tulajdonos német nem elérhető, de beszélhetünk telefonon a helyi "fönökükkel". Ugyanaz, a csoport annyit

fizet, amit kinéznek belőle!!! Szóval 65 Kcs. OK akkor kérünk számlát, hivatalosat,azt nem tudunk adni, de egy

fecnit igen??? Tudomásunk szerint több étterme van a tulajdonosnak, a Svejkről sem jókat olvastam, A

Satlavát 18-n tapasztaltuk átverős helynek.
Pozítívumok: Gyönyörű város, fantasztikus és jó szálláshelyek ( mi Gardena, 3 perc a belváros), magyar

idegenvezetés olcsón és jól "Krumlovi" Tibi, alias Horváth Tibor,aki nagy patrióta, csodás műemlékek.
Negatívum: Vigyázzatok az éttermi átverésekre, kérjetek előre étlapot és hivatalos számlát. Én a Satlavába

nem mennék, pedig isteni volt a konyhájuk......
Sajnos :-) mi csoportként előre megrendeltük a vacsorákat, lesz miről mesélni mindenhol, nemcsak a

látnivalókról....., segítsünk az infókkal, hisz magyarok a világ minden táján találhatók :-))
A képeket az étlapról és a számláról megnézhetitek itt.
itallap???
menü
hivatalos számla

zotyo58 írta...

A Satlava nevű "étteremben" történt velünk. Első nap a korsó 65 KCs, hát istenkém drága a hely. Második nap történt a banánhéj, amin elcsúsztak, 1,5 dl kóla 55KCs ( 3600Ft / liter ). Ekkor fogtunk gyanút, hogy itt valami nem stimmel. Kértük az étlapot, az nem volt, itallap az sincs. Fizessünk, majd holnap szerzünk egyet. Harmadik nap, sikerült elkérni egy betérő vendégtől az étlapot, ki akarták tépni a kezünkből, de nem adtuk, lefényképeztük. Kóla 25, sör 35 az étlap szerint. Jött a fizetés ideje, megint 65 Kcs a számla, na elővéve az étlap, reklamálás, a csoportoknak más az ár !!!!!! Nem 35, hanem 65, mert csoport vagyunk. Behoztak egy nyomtatott árlapot, amin sem a cég, sem dátum semmi nem volt, na azt is gyorsan lefényképeztük. Sajnos a tulajdonos német nem elérhető, de beszélhetünk telefonon a helyi "fönökükkel". Ugyanaz, a csoport annyit fizet, amit kinéznek belőle!!! Szóval 65 Kcs. OK akkor kérünk számlát, hivatalosat,azt nem tudunk adni, de egy fecnit igen??? Tudomásunk szerint több étterme van a tulajdonosnak, a Svejkről sem jókat olvastam,
A Satlavát 18-n tapasztaltuk átverős helynek.
Pozítívumok: Gyönyörű város, fantasztikus és jó szálláshelyek ( mi Gardena, 3 perc a belváros), magyar idegenvezetés olcsón és jól "Krumlovi" Tibi, alias Horváth Tibor,aki nagy patrióta, csodás műemlékek.
Negatívum: Vigyázzatok az éttermi átverésekre, kérjetek előre étlapot és hivatalos számlát. Én a Satlavába nem mennék, pedig isteni volt a konyhájuk......
Sajnos :-) mi csoportként előre megrendeltük a vacsorákat, lesz miről mesélni mindenhol, nemcsak a látnivalókról....., segítsünk az infókkal, hisz magyarok a világ minden táján találhatók :-))
A képeket az étlapról és a számláról megnézhetitek itt.
itallap??
étlap
számla

Unknown írta...

A korrekt tájékoztatáshoz tartozik, hogy a tulajdonos november 8-n emailban jelezte, hogy elnézést kér, és tisztázza a dolgot. Most november 23-n visszautalta a különbözetet. Ezek után ajánlani tudom a Satlavát, mint előzőleg is írtam isteni a konyha, hangulatos a hely, s most már korrektek az árak is.

www.harry.hu írta...

Sziasztok!

Imádom a cseh kultúrát, kajákat, és elsősorban a cseh söröket.
10× voltam Prágában.

Csak 2012-ben 3× Český Krumlovban.


Most 2013. január 18-án ismét megyek, valamint 2013. március 29-én haverokkal.
Ha valaki ebben az időben ott lesz, összehozhatunk egy jó estét.
(e-mail címem a honlapomon. www.harry.hu)

A Švejk tényleg felejtős. 1 korsó PU sör miatt ülünk csak be. Nem vertek át, de a kaja tényleg nem ízlett.

Készítettem pár 100 képet erről a csodás városról.

http://bit.ly/z0J78I
http://bit.ly/TQf7tm
http://bit.ly/TQf8h3
http://bit.ly/TQfc03
http://bit.ly/TQf9RU
http://bit.ly/TQfapa

www.harry.hu írta...

Nem csináltam linkeket.
Na +1×


Link1

Link2

Link3

Link4

Link5

Link6

Swann írta...

Kocsmatérkép remek. Kis update: Fájdalommal tudatom, a Banyához címzett kricsmi a Rooseveltován időközben kimúlt.
Viszont a Kricma Barbakán, na hát ez aztán pompás hely! Csülköt viszont előre kell rendelni, méghozzá csütörtökig (info@krcmabarbakancz , telefonon is lehet, akár magyarul is 420 774 663 299) Remek a saslikjuk szűzpecsenyéből(!) neve Péter...(innen nem tudom mije)Honni soit qui pense y mal.
Több helyen is megfordultunk, de a jéghideg Becherovkával majd sörökkel kísért koleszterinbombák , egyáltalán nem kedveztek a tudományos igényű dokumentációnak. Krumlov csodálatos, és tényleg ősszel a legszebb.

Swann írta...

Ha jól emlékszem a héten indultok Dél-Csehországba. Czesky Krumlovot illető, egy évvel ezelőtt tett bejegyzésemet ajánlom figyelmetekbe, kivált ha sült csülökre vágytok! Előre kell rendelni, mégpedig csütörtökig! Barbakán telefonszámát, beírtam, magyarul értenek, ha telefonálna vki.

www.harry.hu írta...

Český Krumlov

2009
www.harry.hu/privat/2009/(2009.07.14-07.19.)Cesky_Krumlov/index.html
http://bit.ly/25hdo3m

2010
www.harry.hu/privat/2010/(2010.01.)Mauthauseni_koncentracios_tabor_es_Cesky_Krumlov/index.html
bit.ly/25hdo3m

2011
www.harry.hu/privat/2011/(2011.04.22-24.)Cesky_Krumlov_4-en/index.html
http://bit.ly/xQTnDb

2012
www.harry.hu/privat/2012/(2012-01.20.)Cesky-Krumlov/index.html
http://bit.ly/1ONiM4I

www.harry.hu/privat/2012/(2012.04.27-04.30.)Cesky_Krumlov/index.html
http://bit.ly/Jf4o47

www.harry.hu/privat/2012/(2012.08.09.)Praga-cb-ck/index.html
http://bit.ly/1RqDkQu

2013
www.harry.hu/privat/2013/(2013.03.29.)Cesky_Krumlovban/index.html
http://bit.ly/1TzMGeW

http://www.harry.hu/privat/2013/(2013.10.10.)Cesky_Krumlov/index.html
http://bit.ly/1Vifn4K

2014
www.harry.hu/privat/2014/(2014.04.17.)Cesky_Krumlov/index.html
http://bit.ly/1WiSWNX

www.harry.hu/privat/2014/(2014.10.10.)Cesky_Krumlov/index.html
http://bit.ly/1RqE3Ru

2015
www.harry.hu/privat/2015/(2015.junius)Cesky_Krumlov/index.html
http://bit.ly/1VifwoP

2016
http://www.harry.hu/privat/2016/(2016.oktober)Cz-Cesky_Krumlov/index.html
bit.ly/2eUQPxH
====================================================
Munkatársaimmal, barátaimmal is voltunk, de azokat nem tettem fel ide.

Tamas DEAK írta...

A Chambao, akiktől anno spanyolul tanultam, egy érdekes krumlovos videoklippel újította meg az egyik számát.

simpa írta...

grillezett oldalas kukoricával (grilovaná krkovice)
Krkovice = tarja :)
Nem kukoricás oldalas. Oldalas: žebra, žebirka