Atlantisz

Keleti pályaudvar, tegnap délután

Napjainkban az utazóközönség túlnyomó része csupán jobb híján választja célpontnak Szombathelyet, s onnan gyalogszerrel folytatja tovább útját, de nekem ma tényleg Szombathelyen volna találkozóm. A kelenföldi pályaudvar minden kijelzőjét, sőt óráját is elsötétítették, mint megszállás idején, nehogy illetéktelenek információhoz jussanak a vonatok mozgásáról. „A 10:11-es intercityre kérek jegyet.” „Sajnos már minden jegy elfogyott másodosztályra, és első osztályra… nézem… első osztályra is minden jegy elfogyott. Esetleg válasszon másik vonatot.” „Úgy érti, későbbit?” „Hát igen. Megy egy 10:37-kor Székesfehérváron át Szombathelyre, meg valamivel később Győrön át is.” „És gondolja, ezeken lesz hely?” „Hát azt gondolom, igen, ezek a Déliből indulnak, nem a Keletiből.” „És melyiket javasolja?” „Hát nem is tudom. A székesfehérvári lassabb, meg Ajka és Boba között pályakarbantartás van, ott át kell szállni buszra, aztán megint vissza a vonatra. De Győr felé meg végig gyalogolnak a sínek között.”


9 megjegyzés:

rizikat írta...

Pár hete ilyen sztoriért még több száz vagy ezer km-t kellett utaznod. Házhoz jön a romantika.

Studiolum írta...

Én jöttem házhoz, a sok egzotikus útban megfáradva, de hát akit az istenek akasztófára szántak, az nem fog vízbe fúlni.

Petrus Augustinus írta...

Üdv itthon! A wangerek ősszel már tényleg blogtalálkozót követelnek! :)

Tamas DEAK írta...

Szombathelyre már hatvan éve is necces volt utazni ...

pera írta...

A múlt héten a felújított esztergomi vonalon 50 percet késett a vonat! Pedig felénk nem poroszkálnak migránsok a síneken...

Studiolum írta...

Petya, a blogtalálkozó csütörtök este volt, ha nem követted volna a fácsét.

Petrus Augustinus írta...

Jah, hát akkor Nógrádban voltam és nem volt internyet, meg nem gondoltam volna, h a könyvbemutató lesz az, sajnos nem láttam. Azt hittem, hogy intézményesebb keretei lesznek neki, mint ahogy a múltkor volt, explicite szórakozóhelyen blogtalálkozó, de remélem, h mindenki jól érezte magát! Hát akkor majd legközelebb.

Studiolum írta...

Hát nem volt még elég példa könyvbemutatóból blogtalálkozóvá fajuló Wang-eseményre? Sőt a fejlődésnek ez az iránya szükségszerű, ahogy most is történt.

Petrus Augustinus írta...

Valóban, végül is, az Eco könyv után is ez történt, de erről most sajnos nem tudtam, meg amúgy Budapesten sem voltam. No majd, ha legközelebb erre jársz! :)