Ismét andalúz olivaolaj


Az úbedai olivaolajat hálistennek már nem kell bemutatnom a Wang folyó olvasóinak. Amióta két éve eszembe jutott, hogy a családi és baráti körnek Andalúziából évek óta kért olivaolaj-rendelésbe a blog olvasóit is belevonjam, azóta kialakult egy gourmand-törzsolvasótábor, amelynek tagjai rendszeresen beneveznek az évenkénti egy-két rendelésbe. Akinek pedig mégis be kellene mutatnom Úbeda, a mar de olivos olaját, az egyik legjobb olajat a Mediterráneumban, amelyen García Lorca felnőtt és amelyről Antonio Machado verset írt, az olvassa el az akkori bejegyzést, nem bánja meg.

November közepén, olajszüret után, és karácsony közeledtével újabb rendelést tervezünk leadni, s arra gondoltam: ismét meghirdetem, hogy akinek kedve van, betársulhat. Az olajat ötliteres fém kannákban rendeljük, extra kedvezménnyel, literenként 1800 forintért, tehát kannánként 9000 forintért. (Minthogy a kannát mi nem bonthatjuk meg, ezért csak ötliterenként lehet rendelni.) A rendelést holnapután, pénteken akarjuk elküldeni. Aki szeretne részt venni benne, írjon a szokásos wang@studiolum.com címre.

1 megjegyzés:

Studiolum írta...

Rákérdezésre válaszolom, hogy igen, most is rendelünk az olaj mellé egyéb mediterrán apróságokat is az Uniolivától: többféle olajbogyót, az uborkával töltöttből kicsit (amilyen a korábbi poszt második képén tányéron van a kenyér mellett) és nagyot (amilyen a tálban van) (170 ill. 470 g, 1350 ill. 2000 Ft), óriás Manzanilla olajbogyót, (525 g, 1600 Ft), meg fűszeres lében pácoltat (550 g, 1600 Ft) is, kapribogyót (140 g, 1100 Ft) sőt fantasztikus jerezi (sherry) balzsamecetet (250 ml, 2000 Ft) is. Ezeket csak nemrég kezdtük el, még nem rendelünk akkora mennyiségeket, hogy az ár látványosan lecsökkenjen, de minél többen társulunk bele, annál inkább fog!