Az idő rétegei


Egykori vendéglősök egymást követő szellemfeliratai Abbáziában, a soknyelvű Monarchia egykori legelegánsabb üdülőhelyén. Ki tud többet róluk?

falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk falk

A századfordulón még villa suburbana (lásd nagyobban itt), ma a Veprinački put és ulica Joakima Rakovca sarkán.

4 megjegyzés:

Tamas DEAK írta...

Akár én, ha átnézem a Színházi Élet-eimet amely tele van abbáziás hirdetésekkel. A gyönyörű szobor a tengerparton megvan még?

Tamas DEAK írta...

... márhogy ez a szobor

Tamas DEAK írta...

átnéztem a töredékét a Színházi Élet-eimnek de így is többoldalnyi hirdetést szedtem össze. Ha ma emberi időben és erőben érek haza, akkor küldöm.
Sajnos ez az étterem nem volt látszólag egyikben sem, de még rengeteg újságot nem néztem át.
Volt annak idején abbáziai operett- meg jazzfesztivál, Ábrahám Páltól kezdve Tino Rossin át Benjamino Gigli-ig mint fellépőkkel.

Tamas DEAK írta...

Agyő napernyők, a barna bőr az új divat

Abbázia: Hölgyeim, elárulhatom önöknek, hogy a tengerparti divatszín a barna. Ma itt verseny folyik a hölgyek között s az ádáz, elkeseredett, elszánt verseny főcélja, hogy ki tud lesülni jobban. Eltűntek tehát a színes, finom ernyők. Ma nem a fehér teint a divat, amelyet védeni kell, hanem az egészségesen barnára szítt, rézpatinás, bronzos szín.

Ha jól sejtem, a legközelebbi abbáziai szépségdíjat Krauszné őnagysága fogja megnyerni, akit odahaza a nyakkendős boltból van szerencsém ismerni s aki nemes inkognitóját oly sikeresen őrzi meg az idegen helyen, hogy mindenki indián hercegnőnek hiszi.