Isztambul titkai


Ennek a felhívásnak eredetileg a „Mondj egy titkot” címet szántam, de azt gondoltam, a városnévvel a címben jobban felfigyel rá a célközönség: Isztambul lakói és szerelmesei.


Jövő héten néhány napra a Városba – eisz tan Polin – megyek, és arra szeretném kérni őket, írjanak néhány olyan helyet, ami nekik személy szerint kedves ott: rejtett terecskét vagy udvart, régi temetőt, átjáróházat, egy szép gyaloglást A-ból B-be, kávézót régi oszmán fényképekkel a falon, jó könyvesboltot, kifőzdét, bezárt templomot és hogy kinél van a kulcs, boltot, leülőhelyet, komp- és villamosjáratot.


Isztambulból Azerbajdzsánba megyek át a tavaszi újév, Noruz ünnepére, és ugyanezt kérem ottani vagy ott megfordult olvasóinktól.


Mivel nem tudom még, hogyan leszek ellátva internettel, valószínűleg a tartalomszolgáltatásban is lesznek fennakadások. Remélhetőleg annál több mesélnivalóm lesz majd, ha megjövök.


5 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Jó utat!
Én nem tudok részletekkel szolgálni - a város atmoszférája nekem mindenestől feledhetetlen!

. írta...

Ajánlom Lídia Lopes Kale blogját,e-mail címe is ott olvasható.

Petrus Augustinus írta...

A belvárosban rengeteg van; nem akarok hülyeségeket beszélni, de ha jól emlékszem akkor a Bab-i Ali Cd-n van egy nagyon hangulatos, kétemeletes kávézó, ahol még a dohányzás is tilos. :) De akárhol a környéken szerintem rengeteget találsz. A lényeg, hogy maradj az óvárosban.

Studiolum írta...

π: Köszönöm, mindjárt nézem is!

Petya: Persze, ez világos. De itt és most konkrét javaslatokra és személyes szimpátiákra lennék kíváncsi. (Bár te ezeket már korábban ellőtted…)

Petrus Augustinus írta...

Igaz is. Ott van is kép az említett kávézóból. Sajnos nevet valóban nem tudok mondani. :(