Egyesüljetek

Palma de Mallorca, a Gekkó Utcája
Palma óvárosának sikátoraiban, a boltíves kapualjakban és az idegenek elől elzárt belső udvarokban, a zsidónegyed ékszerészműhelyeiben és az arab fürdők gőzében, az ukrán templom félhomályában és a konfraternitások kápolnáiban, a baszk kifőzdékben és a matrózkocsmákban valami különös, homályos összeesküvés szálai szövődnek, a kívülálló számára láthatatlanul, akárcsak Ajvaz Prágájában. Egy-két véletlenszerűen felbukkanó jel utal csak arra, hogy grandiózus méretű összeesküvésről van szó, amelynek szálai, mint Wang Wei a minap felfedezte, Katalóniától Erdélyig terjednek. S ez a felfedezés értelmezi és erősíti azt a másikat is, amelyre nemrégen bukkantunk csak néhány utcával arrébb.

Palma de Mallorca, Carrer Pietat, Bar Perfil, Kétfarkú Kutya
Ugye emlékeznek a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra? A 2006-os parlamenti választáson indultak egyszerű és verhetetlen választási programjukkal: „Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés.” A választást természetesen 98%-os arányban megnyerték, de a kórboncnokok, temetkezési vállalkozók, sörgyártók és adótanácsadók lobbija választási csalás útján megsemmisítette az eredményt, a párt honlapját pedig feltörték.

Kétfarkú Kutya for President!Olyan aranyos, biztos nem akar lopni. – Kétfarkú Kutya for President!
Ellazul. Mélyen a szemembe néz. Ránk szavaz. – Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés.


A Magyar Kétfarkú Kutya Párt azonban nem adja fel. Széleskörű nemzetközi összefogással készül a következő választásra. Ezt bizonyítja az a beavatottaknak szóló titkos jel, amelyet Palma de Mallorcán, a Carrer Pietaton felfelé baktatva fedeztünk fel. A jel a bezártnak látszó Perfil Bar cégérén látható, ami azt bizonyítja, hogy a látszat csal: a lakatlan épület nyilvánvalóan a párt helyi sejtjének páholya.

Palma de Mallorca, Carrer Pietat, Bar Perfil, Kétfarkú Kutya
Palma de Mallorca, Carrer Pietat, Bar Perfil, Kétfarkú Kutya
Palma de Mallorca, Carrer Pietat, Bar Perfil, Kétfarkú Kutya
Palma de Mallorca, Carrer Pietat, Bar Perfil, Kétfarkú KutyaTársutas.

A szervezkedés szálai azonban nemcsak térben, de időben is messzire nyúlnak. Nem akarunk idő előtt mindent kifecsegni, csak annyit mondok, hogy felfedezésünket, ha egyszer közzétesszük, Dan Brown is megirigyli majd.

Prága, Régi zsidó temető, Handel Bassevi sírja
Prága, Régi zsidó temető, Handel Bassevi sírjaPrága, Régi zsidó temető. Handel Bassevi sírja

6 megjegyzés:

anna írta...

hát persze! világméretű zsidó összeesküvés.

Studiolum írta...

Anna, kiindulásnak nem rossz, de ennyivel még nem kerülsz be az amazonon a Top Tenbe. Kombináld bele még valahogy az Opus Deit, az 51-es körzetet és Júdás evangéliumát.

marguerite írta...

hm, a KKP-vel kapcsolatban én határozottan úgy emlékszem, hogy KÉT örök életről volt szó fejenként! nem mintha rögtön mindkettőt el akarnám kezdeni használni, de a részletek fontosak. jó lehet az még tartalékba. ha csak a kampányfinis miatt szálltak el, de valójában csak egyről van szó, akkor azért tisztázzuk! időben!

Studiolum írta...

Két örök élet, minden házba vezetékes sör és Záhony-Hegyeshalom metró csak a két forduló között volt, azt már az ember nem veszi komolyan, olyakor már csak a tempó diktál, akkor ígérte a hagyományos párt is a nemleszgázáremelést. Volt viszont előtte, az Egyfarkú Kutya Párt aknamunkájára ráígérve, örök élet plusz tíz év, na abból én sem engedek.

sat. írta...

az Általad nyú'tott bizonyítékok alapján most má' bizonyost folyósítják a jól megérdemelt jutalmat a szubverziós munkatársaiknak a nemzetközi pénzintézetek a közhasznú aknamunkájukér'. hálást köszönik.

Studiolum írta...

igazán nincs mit, az úttörő ahon tud, segít. „És nemzetközivé lesz…” Legföljebb egy kis ingyen sört kérek cserébe, meg pár év örök életet.