Maradj otthon és utazz a Wang folyóval

Dong Yuan 董源 (934-962): 潇湘图 Látványok a Xiao-Xiang folyók mentén. Peking, Palotamúzeum

Kedves Olvasók és Útitársak,

a való életben az utak egy időre leálltak, de a Wang folyón folynak tovább. Most csütörtöktől, április 2-tól kezdve hetente egyszer online virtuális utazásra hívlak benneteket. A Zoom konferenciaprogramon keresztül fogok különféle utakról előadásokat tartani: valóban megtett utakról, meglátogatott műemlékekről, kiállításokról, történelemről, képekről, emberekről. Noha főleg én mesélek és mutogatok képeket, videókat és zenét, de a programban nektek is lehetőségetek van hozzászólásra, kérdezésre és egymással való beszélgetésre. Az előadásokat utána igyekszem írott formában is közzétenni itt a blogon. Az egyes előadások témáját néhány nappal korábban jelentem be e-mailen és Facebookon. Javaslatokat is szívesen fogadok.

Aki szeretne részt venni, írjon nekem a wang@studiolum.com címre, hogy meghívót küldhessek neki, amellyel beléphet a virtuális találkozóra. A Zoom általam előfizetett előadói változatában 100 résztvevőnek van hely, körülbelül ennyien szoktatok eljönni a budapesti real life előadásokra is. Ha sokkal többen jelentkeztek, akkor egy több résztvevős változatra kell előfizetnem, ami jóval drágább, úgyhogy ebben az esetben majd egy csekély „terembérleti hozzájárulást” kell kérnem.

Az előadást magyarul tartom, de elég érdeklődő esetén másnap angolul (vagy más nagy nyelven, olaszul, spanyolul, németül, franciául, oroszul) is megismétlem. A tervezett időpont csütörtökön délutánonként 6 óra. Ha valakinek ez semmiképpen nem jó, mert mondjuk ütközik valamilyen más virtuális programjával, írjon. Fontos, hogy még nappali fényben legyen, mert nincs profi világítástechnikám, viszont egy egykori festőműteremben lakom, ahol nagyon jó természetes fény van, míg be nem alkonyodik.

A tervezett előadásokat, s a már lezajlott előadások videofelvételeit és írásos változatát folyamatosan listázom a blog Facebook-oldalának külön posztján.

Wu Zhen 吳鎮 (1280-1354): Halász, innen idézve

1 megjegyzés:

Tamas DEAK írta...

Ha van az idegennyelvire igény, én is belépek nyelvgyakorlásra, de 16:00 óra még javában munkaidő ..