Elröpítjük Perzsiába


A Wang folyón immár hagyománnyá vált, hogy Ashura ünnepén, Irán legnagyobb vallási ünnepségén tíznapos körutat teszünk Irán történelmi városain át, Teherántól Kashanon, Abyanén, Iszfahánon, Yazdon és Perszepoliszon keresztül Sirázig. Irán városai mindig gyönyörűek, de Ashura hetében kiváltképpen, amikor egész héten át mindenütt ünnepelnek, a nyugati vendégeket örömmel fogadják, barátaink a mecsetekben látnak vendégül minket, és olyan közel kerülhetünk a perzsa emberekhez, amire máskor nemigen van mód.


Útjainknak már széles körben híre ment, s az idei Ashura-körút iránt – amely idén szeptember végére és október elejére esik – nagyon nagy az érdeklődés. Ezért holnap, csütörtök este 6-kor rendkívüli blogtalálkozót szervezünk szokásos helyszínünkön, a Selfie Bár különtermében (Rákóczí út 29, a Rókus kórház melletti sarkon), ahol képes-térképes beszámolót tartunk tervezett utunkról, és minden kérdésre válaszolunk.

Szívesen látjuk
• azt is, aki már biztosan tudja, hogy jön, mert itt meglátja, hova jön
• azt is, aki még csak fontolgatja az utat, mert itt elhatározásra juthat
• és azt is, aki biztos benne, hogy nem jön, mert akkor itt kap a legtöbbet az iráni út varázsából.

Belépődíj nincs, de szokás szerint az előadás előtti-alatti-utáni étel-ital-fogyasztás a terembérletünket csökkenti, ezért mindenkit arra kérünk, egyen-igyon bátran a Wang folyó egészségére és támogatására. És előkészületnek olvasgassák Iránról szóló összegyűjtött bejegyzéseinket a persian.wangfolyo.com címen.

U.I. Minthogy nagyon sokan jelezték, hogy szeretnének eljönni az előadásra, de az időpont nem alkalmas nekik, ezért a csütörtöki találkozót átrakjuk néhány héttel későbbre. Ha megvan az időpont, körlevelet írok, úgyhogy már csak ezért is érdemes feliratkozni a wang@studiolum.com levelezőlistára.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Tamás, Ollé Csillának hívnak, a Kenéz Mária, (Hugi) barátnője vagyok. Hugi nemrég jött haza egy grúziai útadról - és már be is jelentkezett e a Perzsiára - amihez most én is szeretnék csatlakozni a férjemmel - kérlek jegyezz minket elő. ( Férjem neve: Orbán Tamás).
MIndketten az idegenforgalomban dolgoztunk - én még most is ezzel foglalkozom ( Vaya Travel/Polyglobe iroda - Budagyöngye) - Hugi ódákat mesélt a grúz útról, és a web-oldalad maximálisan alátámasztja, hogy óriási élmény lehet veled utazni. Remélem lesz még helyünk.
Ismeretlenül is barátsággal üdvözöllek: Ollé CSilla
csilla@vaya.hu

Tamas DEAK írta...

Újranyitott a Selfie bár, Neked csak Dezső néven, immár a kitűnő magyar kézműves sörpalettával is színesítve.