Wang-túrák az év végéig


A Wang folyó első félévi útjai sikeresen véget értek. Jártunk Prágában és Szardínián, Lembergben és Kurdisztánban, Grúziában és Örményországban. Most már javában készítjük elő a második félév túráit, nem kevésbé egzotikus helyekre. Éves programunkban minden leendő útról írtunk, de hamarosan mindegyikről részletes költség- és útitervet is közzéteszünk, az alábbi menetrend szerint. Ha megjelenéskor azonnal hírt akar kapni róluk, iratkozzon fel a wang@studiolum.com hírlevélre!


Augusztus 20-25. között Galícia nyugat-ukrajnai felében járjuk be az egykori zsidó stétleket, Csernovictól Brodyn át Lembergig. Az útvonalat most jártuk végig, a szállásokat is egyeztettük. A pontos útitervet és költségeket július 15-én tesszük közzé.

Augusztus 26-30. között a Szepesség középkori városaiba, a magyarországi gótika legszebb emlékeihez szervezünk túrát. Itt éppen most fejezzük be a szervezést, a pontos költség- és útiterv a hétvégére, július 17-re várható.

Az Utas és holdvilág Umbrián és Toszkánán át vezető útvonalára olyan sokan jelentkeztek előzetesen, hogy két forduló is lesz belőle. Az eredetileg meghirdetett szeptember 2-8-i hét után mindjárt egy szeptember 9-15-i megismétlés is következik. Ide most megyünk ki, hogy egyeztessünk a szállásokkal; a költség- és útvonaltervet július 25-én tesszük közzé.

Októberben három egymást követő túrát is szervezünk Iránba. Az első, szeptember 30-tól október 7-ig kis létszámú fotótúra a Kaspi-tenger partjára, Gilán és Észak-Azerbajdzsán örökzöld hegyvidékére, az „iráni Svájcba”, a talish és shahsavan nomádok földjére. A második október 8-15 között Irán legnagyobb ünnepén, Ashura hetében kalauzol végig az iráni történelmi városokon, Kashantól Iszfahánon, Yazdon, Perszepoliszon és Shirazon át Teheránba. A harmadik pedig október 16-23 között a lélegzetelállítóan szép iráni sivatagban, a föld alatti csatornarendszerből táplálkozó sokezeréves városkákat járja be Kashantól le Kermanig. A három túra kiegészíti és szorosan követi egymást, hogy aki akar – mint ahogy többen jelezték –, kettőn vagy hármon is részt vehessen. A szállások és közlekedés megszervezésére augusztus elején megyünk ki, a részletes költség- és útitervet legkésőbb augusztus 15-ig publikáljuk.

Utolsó túránkon, november 2-től 6-ig Dél-Csehország történelmi városait járjuk be. Az útvonal a két évvel ezelőttit követi, szállásaink is ugyanott lesznek, itt csak az esetleges árváltozásokat kell megtudnunk. Ezek alapján ugyancsak augusztus 15-ig tesszük közzé a pontos költség- és útitervet.

Többen kérték, hogy az idei tervben eredetileg nem szereplő Máramarosba is vezessünk újra túrát. Erre az október 29 – november 1. közötti időpont lenne a legjobb, a hagyományos „világítás” időszaka, amikor a hegyek még utoljára őszi színekben, s a falusi temetők ezer gyertya fényében ragyognak, és az utazót mindenütt behívják, hogy igyon egy pohár szilvapálinkát az elhunytak emlékére.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy aki már előzetesen jelentkezett valamelyik túrára, erősítse meg, aki pedig még nem, az jelezze részvételi szándékát e hét végéig, július 17-ig a wang@studiolum.com címen, hogy lássuk, melyik túrán nagyjából hány résztvevőre számíthatunk. Ez a jelentkezés még „felelősség nélküli”: csak amikor egy-egy túrát részletes útvonallal és költségtervvel is meghirdettünk, akkor kérek rá végleges és visszavonhatatlan jelentkezést.


Nincsenek megjegyzések: