Jöjjön velünk Mallorcára!


Manapság boldog-boldogtalan Ibizáról beszél, de mi sokkal jobb helyre és társaságba, törzshelyünkre, Mallorcára hívjuk útitársainkat jövő évünk első útjára, a január 15-től 18-ig, péntektől hétfőig tartó hosszú hétvégén. A Wang folyó régi olvasói, akik lassan tíz éve követik mallorcai kalandozásainkat, tudják már, mire számítsanak. Az új olvasók pedig nézzék meg tavalyi túránk közös útibeszámolóját.


Utunk három fénypontja, akárcsak tavaly, a Mediterráneum három nagy paraszti ünnepsége: Szent Antal megkísértése ünnepének előestéjén, január 16. éjszakáján, az állatok megáldása és a démonok végigvonulása Palma utcáin, a mallorcai busójárás január 17-én, Szent Sebestyén napján. De azért is megyünk ilyenkor Mallorcára, hogy részünk legyen egy hét meleg tavaszban a tél közepén, abban az egyetlen hónapban, amikor idegen szinte egyáltalán nem jár ott, s a sziget a maga hagyományos életét éli. Két kirándulást teszünk a lenyűgöző Nyugati Hegységben, a Chopin által híressé tett valldemossai apátsághoz, Raimundus Lullus remetelakához és Ludwig Salvator Habsburg-főherceg – Sándor Mátyás modellje – tengerparti kastélyához, végigmegyünk az érintetlen nyugati tengerparton, a küldöncök útján, és a Pareis hegyi folyó völgyében, látni fogunk egykori arab birtokból lett udvarházat és föníciai nekropoliszt. Bejárjuk Palma ókori és arab emlékeket őrző középkori óvárosát, külön részletesen a zsidó negyedet, ahol – Spanyolországban egyedülálló módon – máig a középkori zsidó lakók leszármazottai élnek. Egyszóval mindazt látni fogjuk, amit turisták Mallorcán sosem látnak, és amiről a legtöbben nem is tudják, hogy létezik ezen a gyönyörű és archaikus szigeten.


Szállásunk Palma de Mallorcán lesz, az óváros közelében. A szigetet busszal, illetve gyalogosan járjuk be. Meglátogatunk több hagyományos és modern kisvendéglőt, már amikor nem az ünneplőkkel osztozunk a sült malacon. A részvételi díj 350 euro, amely tartalmazza a szállás (kétágyas szoba egy ágya, reggelivel), a busz és a vezetés díját. A repülőjegy ára Pestről az Ibériával Londonon át oda-vissza 275 euro, de Bécsből az AirBerlinnel most 78 euróért is van akciós jegy (15-én 11:15-ös bécsi indulással és 18-án 22:30-as bécsi érkezéssel). Jelentkezési határidő: december 15. este. A jelentkezők számától függően másnap teszem közzé a pontos részvételi díjat és részletes útitervet. Nagyszabású évnyitó utazásunkra mindenkit szeretettel várunk!


mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2 mallorcainvitation2


2 megjegyzés:

Tamas DEAK írta...

Ha tudjuk, szerezzük meg újra a gyönyörűszavú katerdrálisos bácsit. És ezúttal nem fogom elfelejteni bekapcsolni a magnót ;)

Tamas DEAK írta...

Turistabontás Mallorcán :)