A hírnév szárnyán


Az imént kaptuk a hírt, hogy olvasóink benevezték a Wang folyó verseit a 2011-es Golden Blog versenybe, s ha már így esett, nem tehetünk mást, mint hogy helytállunk becsülettel. Arra kérjük olvasóinkat, hogy aki jónak látja, menjen át a Golden Blog szavazóoldalára, s a Facebookba bejelentkezve – mert csak úgy megy ez – kattintson a második oszlopban („Kult-szórakozás” – miscuit utile dulci) a Wang folyó verseire, mert mi vagyunk azok, még ha kisbetűvel van is írva az a wang [közben javították]. A szavazás mától augusztus 21-ig tart. Előre is köszönjük a megtiszteltetést.

10 megjegyzés:

Komaváry írta...

(Elnézést, csak a képről jutott eszembe) Az egyik magyar mongolos blogon volt pár hete egy kép, egy fura alak lovagolt egy vaddisznón, és mintha nem derült volna ki, pontosan ki az, és mit csinál.

Megpróbálom megkeresni, ez csak egy feljegyzés magamnak, hogy ne felejtsem el (plusz sokan olvassák a Wang folyót, olyanok is, akiknek jobb a memóriájuk.)

Studiolum írta...

Nagyon érdekes volna. Hátha ez a 18. századi orosz lubok-figura is valami tatár előképből veszi az eredetét.

zazálea írta...

már vagy két órája megtettem :o)

Studiolum írta...

Nagyon köszönöm! :)

Petrus Augustinus írta...

Jómagam is. Sajnos egy kategóriába kerültünk, :( de úriember önmagára nem szavaz ugyebár. :) Sok szerencsét a vetélytársnak!

*kalapját megemelve tiszteleg

Studiolum írta...

No legalább megoldódott, kire szavazok, ha már magamra ugye nem :)

Syr Wullam írta...

Szavaznék én is, de elvből nem regisztrálok a Fáccséra. Majd a gyerök, ha hazajön; hozzuk a családi szavazatot. ;-)

M. Fehérvári Judit írta...

Megette...
Mármint a Google az üzenetem.
Őszintén remélem, megkapjátok!
Nagyon esedékes lenne!
Nem is tudnék jobbat Tőletek!

Szertettel: Judit

Komaváry írta...

Megtaláltam:

http://bicig-bithe.blog.hu/2011/05/31/szajzar_3

(A kép őt ábrázolja: http://en.wikipedia.org/wiki/Marici_%28Buddhism%29 )

Studiolum írta...

Vagy úgy! A mongol-tibeti figura akkor azok közé a különféle állatokon lovatló tibeti istenségek közé tartozhat, akikből a Csoma-gyűjtemény digitalizálásakor is jó párat felraktunk, például itt. A lubok figurája a disznó révén állhat esetleg távoli rokonságban Maricival, de a mongol kép nemigen, hiszen az farkast ábrázol.