Állatfarm

Mallorca
Julia az előző poszt kommentárjában felszólamlott, amiért a Lelkek Tornyának olajfáját és macskakolóniáját csak szóban festettem le, de képen le nem írtam. Álljon hát itt néhány casual photo, amelyek azért még jócskán rászorulnak a jámbor Olvasó képzeletének együttműködésére.

Mallorca
Legutóbbi ottjártunkkor a kolónia húsz körüli főt számlált, ami már nem mindennapi látvány volt. De mi ez Róma hatalmas macskanemzetségeihez képest! Ott a város kellős közepén, a Largo Argentinán feltárt római kori templomegyüttes romjai között több mint százat számláltunk össze. S ahogy majd egy évig figyeltük őket, még meg is szaporodtak. Róma egyik legforgalmasabb csomópontjának közepén, két méterrel és kétezer évvel a tér szintje alatt háborítatlanul élték a maguk külön életét, akár egy ottfelejtett egyiptomi templom szent macskái.

Mallorca
Mallorca
Több képem sajnos nincs a Torre de ses Ànimes kolóniájáról, ezért álljon itt még néhány a Sant Honorat remeteség remetemacskáiról, alkonyattájt.

Mallorca
Mallorca
Mallorca
Mallorca
Mallorca
Mallorca

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Rómában a köztársaság-kori templom legtöbb macskájának becsületes neve is van, ott olvasható a nyakörvükön, hogy "Emilio", meg "Sandra" etc.
Valenciában libák élnek egy körforgalom közepén, Nürnbergben nyuszik szaladgálnak szabadon a városi parkban, a londoni nagyvadak közismertek. Ha látom ezeket, mindig elgondolkodom, vajon hány napot élne túl a Népligetben egy nyúl?
Üdv. Offa

Studiolum írta...

Hát sokat nem.

Viszont az is igaz, hogy hány napot, mit napot, órát élne túl Rómában egy csapat londoni mókus? Mintha minden város csak a maga által kitermelt faunát lenne képes elviselni.

Zhen barátom, a buddhista doktor szokta mélyértelműen mondogatni, hogy minden városnak olyan faunája van, ami az adott város szellemiségéből fakad. Szerinte a magyar szellemiség képviselője a kutya, és hát abból tényleg számfölött van Budapesten, amennyit sehol máshol nem látni. Ráadásul többnyire pórázra fogva és mindent összepiszkolva, ami szintén nem idegen ettől a szellemiségtől. :)

Jut eszembe, Iszfahánban nagyon jópofa dolmányos varjak lakják be a főteret. Isztambulban sirályok. Sirázban patkányok, éppolyan nyugalommal együtt élve az emberrel, mint a római macskák.

Nagyon jó ez a név a nyakörvön, nem vettem észre. Biztos nagyobb tisztelettel néztem volna rájuk, tán még egy-két személyes ismerőst is szereztem volna.

Névtelen írta...

zhen, a buddhista doktor a mai népszabadságban.

Studiolum írta...

Ez igen! Kicsit el van kenve rózsaszínnel a történet, de azért érdemes elolvasni, itt e: http://nol.hu/lap/arcok/lap-20090324-20090324-16 A fotó viszont bűn rossz.

Liang Sheng írta...

És a filmet is érdemes megnézni, ott látható Zhen igazi(bb) arca.