Hamburguesería Napoli

Szent Sebestyén estéjén zuhog az eső. Minek mennénk be a városba, a tűzijátékra, a tereken máglyán pecsenyesütésre, amikor úgyis elmossa a vihar. Felkapaszkodunk a halászok és matrózok egykori Szent Katalin-negyedébe, amelyet az utóbbi időben egyre több bár és étterem igyekszik Palma bohémnegyedévé változtatni. A sarkon kávézó világít, előtte parázstartókon nagy húsokat sütögetnek, ahogy ma este mindenütt a városban. Bemegyünk egy italra. A pult mögött hungarocell egyencsomagokban három-három szelet sütnivaló hús, egy majorannás kolbász, két virsli. „Mi is süthetünk?” „Persze.” Tibor a szakadó esőben forgatja a parázson a húst, én az eresz alatt tartom a tányért. A kávézó tele van helyi családokkal, a bájos gyerekek külön macskaasztalnál játszanak. Tibor lelkesen fényképezi a pátriárkát, aki műanyag tányérokba porciózza ki a sok méteres kolbászt. A végén hármat külön tányérra rak, áthozza az asztalunkhoz. „Bon profit, jó étvágyat.”



Szent Sebestyén estéje a Hamburguesería Napoliban, Palma, 2014. január 19. Lloyd Dunn hangfelvétele, Nagy Tibor fotói.

napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli napoli

1 megjegyzés:

  1. Csodás ez a blog! Ditta hívta fel a figyelmem rá, a barátném, s igen, igaza van!

    VálaszTörlés

A Blogger néha megeszi az üzeneteket. Küldés előtt biztosabb kimásolni a hozzászólást, hogy ilyen esetben még egyszer el lehessen küldeni.